Τροφική Δυσανεξία:

Τροφική δυσανεξία χαρακτηρίζεται γενικά κάθε ανώμαλη αντίδραση του οργανισμού σε ένα χημικό ή τοξικό ερέθισμα το οποίο προκαλείται με την κατανάλωση κάποιας τροφής ή συστατικού της.

Όταν υπάρχει δυσανεξία σε κάποια τροφή, το σώμα μας δεν την αφομοιώνει πλήρως. Έτσι, η ημιχωνευμένη τροφή, διεισδύει στο αίμα ως εισβολέας και γίνεται στόχος των αντισωμάτων IgG. Η κινητοποίηση του οργανισμού για αντιμετώπιση των εισβολέων πυροδοτεί διάφορες εσωτερικές βιοχημικές αντιδράσεις με την εμπλοκή και άλλων οργάνων και συστημάτων εκτός του ανοσοποιητικού με αποτέλεσμα σταδιακά την πίεση, κόπωση και εξάντλησή τους.

Αυτή η συνεχής και χρόνια πίεση υπομονεύει, αποδυναμώνει και φθείρει σοβαρά την άμυνα του οργανισμού και έτσι βρίσκεται εκτεθειμένος και ευάλωτος σε διάφορες παθήσεις τόσο σωματικές όσο και νευροψυχολογικές.

Τα συμπτώματα:

Τα συμπτώματα της δυσανεξίας σε τροφές εμφανίζονται μετά από ώρες ή ακόμα και μετά από μέρες, επομένως είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν τα αίτια. Ακόμη και τα φρούτα και τα λαχανικά που θεωρούνται ωφέλιμα για τους περισσότερους, είναι πιθανόν να βλάπτουν ορισμένους, ασχέτως εάν είναι συμβατικής ή βιολογικής καλλιέργειας.

Η συνεχής προσπάθεια του οργανισμού να εξουδετερώσει τη φλεγμονή που προκαλεί η δυσανεξία σε αυτές τις τροφές τον εξασθενεί και τον αρρωσταίνει. Τα συμπτώματα συχνά μιμούνται παρενέργειες κοινών προβλημάτων, όπως ο πονοκέφαλος, η κούραση, το γαστρικό έλκος, τα φουσκώματα, το έκζεμα, η ακμή, τα στομαχικά προβλήματα κ.α.

Κλινικές έρευνες έχουν δείξει ότι το 45% του γενικού πληθυσμού μπορεί να υποφέρει από κάποιας μορφής τροφική δυσανεξία. Ο εντοπισμός των προβληματικών τροφών και η αποφυγή τους μέσω διατροφικών αλλαγών μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής!

Το τεστ δυσανεξίας τροφίμων βασίζεται στην κλινικά αποδεδειγμένη τεχνολογία ELIZA.